נגיף הקורונה

כ-1,200 איש בישראל נמצאים בבידוד ביתי לצד מאות דיווחים על הפרת הצו

ראש שירותי בריאות הציבור הודיעה כי אסטרטגיית הבידוד תימשך לכל אורך התפרצות הקורונה | חשש מהפצת הנגיף דרך איראן לישראל | משרד הבריאות פועל להגדלת מלאי התרופות בבתי החולים ובקופות החולים

טהרן, איראן השבוע. "צריך להכפיל לפחות פי ארבעה את המקרים האמיתיים שם". צילום: cpt.kama/ שאטרסטוק

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, מסרה אמש (ב') בתדרוך לתקשורת כי עד כה כ-1,200 אנשים בישראל נמצאים בבידוד בית. "האסטרטגיה של הבידוד תלווה אותנו לכל אורך ההתפרצות כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. זאת האסטרטגיה הכי טובה שיש לנו גם כשהמחלה כבר תהיה כאן. אסטרטגיית הבידוד ומניעת ההתקהלויות היא העיקרית לשליטה במחלה - מעבר לטיפול בחולים. חשוב שהציבור יהיה מודע לסימפטומים ולחשיבות הבידוד".

הבוקר (ג') נודע כי משרד הבריאות הגיש תלונות במשטרה נגד שלושה ישראלים שחזרו לארץ מתאילנד, הפרו בידוד ביתי וסירבו לבקשת פקחי משרד הבריאות שהגיעו אליהם, להישאר בביתם. הפקחים הגיעו בעקבות דיווחים שנמסרו למוקד משרד הבריאות.

עד אתמול טיפלו פקחי אגף האכיפה משרד הבריאות בכ-200 דיווחים על הפרת צו הבידוד הביתי. כמה מהמקרים נפתרו בשיחות טלפון. הפקחים דיווחו כי במרבית המקרים הם זוכים לשיתוף פעולה.

התעלמות מחובת הבידוד מוגדרת כעבירה על סעיף 218 לחוק העונשין, לפיו "אדם העושה מעשה העלול להפיץ מחלה שיש בה סכנת נפשות - דינו מאסר". הפרת הצו מהווה עבירה על סעיף 287 - המתייחסת למקרים שבהם אדם מפר "צו שנועד להגן על חיי אדם אחר".‎

על פי דיווח מגורמים במערכת הבריאות, הציבור בישראל מתייחס ברצינות להנחיות ומבין את חשיבותן. בכמה מקרים בני משפחה דיווחו על הפרת חובת הבידוד מצד קרוביהם. בעקבות הטלת חובת הבידוד, התנועה לישראל מהמדינות שהחוזרים מהן מחויבים בבידוד פחתה באופן משמעותי.

אמש קרא משרד החוץ "לשקול לעת הזאת נסיעות לשבעה מחוזות בצפון איטליה ולהתעדכן להנחיות הרשויות באיטליה - הממשלתיות והמחוזיות - ביחס להתנהגות מונעת. שבעת המחוזות באיטליה שהוכרזו כבעייתיים ברמות שונות של סיכון הם: לומברדיה, ונטו, אמיליה-רומנה, פיאמונטה, פריולי-ונציה-ג'וליה, טרנטינו-אלטו-אדיג'ה, ליגוריה.

משרד הבריאות שוקל עדיין אם להורות גם לישראלים השבים מאיטליה לשהות בבידוד. מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, אמר בתדרוך לתקשורת: "אנחנו רואים התפתחות משמעותית באיטליה. בשונה ממדינות אחרות, איטליה היא לא מדינת אי. היא סיפור אחר לגמרי. נשקול בימים הקרובים אם להורות גם למי ששב מאיטליה להיכנס ל-14 ימי בידוד ביתי. נצטרך להיערך להרבה מאוד תרחישים ולהפעיל כמה שיותר אמצעים.

"יהיה צורך להרחיב את הטיפול שיקבלו אנשים שיפתחו תסמיני קורונה גם מחוץ לבתי החולים הכלליים. באיזשהו שלב, המשקל יעבור גם לקהילה ולבידוד ביתי בצורה מבוקרת. ההערכה עתה היא שעדיין קיימת סבירות גבוהה שתהיה תחלואה ניכרת בישראל".

לגבי איטליה הבהיר מנכ"ל משרד הבריאות: "האירועים הכי משמעותיים כרגע הם בדרום קוריאה ובאיטליה, שם רואים התפרצות משמעותית. אנחנו מניחים שקדמו לכך שבועות ארוכים של הדבקה ומקרים נוספים כנראה יצוצו באיטליה לאט-לאט. אנחנו גם מודאגים ממה שקורה באיראן, כיוון שהנגיף חוצה גבולות ויכול להגיע לישראל גם מאיראן וגם דרך השכנים שלנו באמצעות צדדים שלישיים או קשרי מסחר".

פרופ' סדצקי הוסיפה: "אם מסתכלים על היקפי התמותה באיראן לעומת התחלואה, רואים שיעורי תמותה גבוהים מאוד. כנראה מדווחים משם רק על המקרים החמורים ולא ערוכים עדיין לאיתור תחלואה קלה יותר. אין לנו שום סיבה להניח שהמחלה מתנהלת אחרת באיראן. צריך להכפיל לפחות פי ארבעה את המקרים האמיתיים שם".

עוד הודיע בר סימן טוב כי המשרד פועל להגדלת מלאי התרופות בבתי החולים ובקופות החולים, "בצורה שקולה, לא בריצת אמוק. כרגע, לא ידוע על מחסור אבל קיים חשש שעלול להיות כזה במועד כלשהו".

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  בידוד ביתי,  מגיפה,  איראן,  חדשות,  התפרצות מחלה
תגובות