נגיף הקורונה

ראש הממשלה מכנס דיון מיוחד לקראת האפשרות שנגיף הקורונה יגיע לישראל

מספר החולים זינק ביממה האחרונה אל 14,551 ומהמחלה מתו 304 בסין ועוד אחד בפיליפינים – הראשון שמת מחוץ לסין | גם מעברי הגבול היבשתיים של ישראל נסגרו לכניסת לא-ישראלים ששהו לאחרונה בסין

היערכות צוות רפואי ב"שערי צדק" עם בואה של אזרחית סינית החשודה בהידבקות בנגיף הקורונה. 27 בינואר, ירושלים. צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90

על רקע העלייה היומית המתמשכת בשיעור התחלואה ובתמותה מנגיף הקורונה החדש nCoV2019 ולאחר שה-WHO הכריז על מצב חירום גלובלי בבריאות הציבור והנחיות מחייבות שפורסמו בישראל בסוף השבוע, שנועדו למנוע ככל שניתן את כניסת הנגיף לישראל, מכנס היום (א') ראש הממשלה בנימין נתניהו דיון מיוחד בדרג שרים וראשי שירותי הבריאות כדי לסכם את ההיערכות בארץ לשם התמודדות עם הנגיף.

הנחת העבודה היא שלא ניתן למנוע לחלוטין את כניסת הנגיף לישראל אבל יש להיערך להתמודדות עם מצב שבו יגיע לארץ אדם שנושא את הנגיף, יתחיל לבטא את תסמיני המחלה ועלול להפיץ אותה לאנשים שבאים או באו במגע עימו גם כאשר תסמיניו לא הופיעו קודם לכן.

לדיון זומנו שרי הבריאות, האוצר, החוץ, הפנים, המשפטים, התחבורה, מנכ"לי משרדיהם, ראש המועצה לביטחון לאומי (מל"ל), מנהל המכון הביולוגי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ראש חטיבת הרפואה במשרד, בכירי רשות שדות התעופה וכן מצה"ל.

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב פרסם במוצ"ש שתי הוראות חדשות שנועדו למנוע ככל הניתן את כניסת הנגיף לישראל. בהתאם להוראות אלו: מסרבת רשות האוכלוסין להכניס לארץ נוסעים לא ישראלים ששהו בסין בשבועיים האחרונים. אמש כבר דווח כי 35 נוסעים סינים, שהגיעו בטיסה לארץ דרך מוסקבה, לא הורשו להיכנס לישראל ואולצו לעשות את הדרך חזרה. הטיסות הישירות לסין הופסקו. גם מעברי הגבול היבשתיים של ישראל נסגרו לכניסת לא-ישראלים אם יתברר ששהו בתקופה האחרונה אפילו לפרק זמן קצר בסין.

משרד הבריאות הורה לבחון בכניסה לארץ וביתר דקדקנות מכפי שנעשה בסוף השבוע נוסעים שהגיעו בטיסות שיצאו מסין עם עצירות ביניים והחליפו מטוסים בתחנות המעבר. כן פורסם הצו המחייב את תושבי ישראל ששהו בסין לשהות בבידוד ביתי עד שיחלפו שבועיים ממועד עזיבתם את סין.

במהלך סוף השבוע פרסם משרד החוץ אזהרת מסע והמלצה לישראלים שלא לטוס לסין. לאזרחים ישראלים שנמצאים במדינה זו הומלץ לעזוב מיד.

מניין החולים הקשים בעולם עלה הבוקר ל-14,551, מהם 14,381 בסין בלבד. השאר ב-27 מדינות. בתוך יממה זינק מספרם ב-2,590. מספר החולים שנפטרו מסיבוכי המחלה עלה ל-304 בסין בלבד ועוד אחד שעליו דיווחו הבוקר רשויות הבריאות בפיליפינים – החולה הראשון שמת מהמחלה מחוץ לסין. גם הוא הגיע למדינה זו מסין.

ביפן עלה מספר החולים ל-20, בתאילנד ל-19, בסינגפור ל-18, בהונג קונג ל-13, באוסטרליה ל-12. בארה"ב לשמונה חולים. הגיל החציוני של החולים 45 (טווח הגילאים 74-2), 71% מהם גברים.

לשם השוואה, מדי שנה מתים בעולם מסיבוכי השפעת העונתית בין 290 אלף ל-650 אלף איש (לפי נתוני ה-WHO). כלומר, בין 797 ל-1,781 מדי יום. בהתפרצות ה-SARS שהתרחשה בין נובמבר 2002 ליולי 2003 ומקור הנגיף היה בבייג'ינג והתפשט ל-29 מדינות בעולם, נדבקו 8,096 ומתו ממנו 724. שיעור הקטלניות שלו הגיע ל-9.6%. בהתפרצות ה-MERS ב-2012 מתו 858 מקרב 2,494 בני אדם שנדבקו בנגיף. כלומר, הפטאליות שלו הגיעה ל-34.4%.

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  חדשות,  מגיפה,  התפרצות מחלה,  בנימין נתניהו
תגובות