ישנו קשר בין תדירות ההחמרות והתקדמות המחלה, איכות חיים והפרוגנוזה של חולי COPD. אבחון מוקדם יותר, בשילוב עם טיפול התערבותי מטרתו להפחית החמרות ולעכב את התקדמות המחלה ובכך להפחית את הנטל הגלובלי של המחלה. מרחיבי סימפונות ארוכי טווח יעילים בשימוש הקלה מתלונות ומומלצים כקו ראשון לחולים סימפטומטיים ולאלו בסיכון להחמיר.
עוד בעניין דומה
במחקר זה בוצעה סקירה שיטתית של מחקרים מינואר 2000 ועד מאי 2014, שבחנה את ההשפעות של טיוטרופיום בהשוואה לפלצבו ו\או לטיפולי אחזקה אחרים, על התפרצויות מחלה, בחולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD).
נקודת הסיום העיקרית הייתה שכיחות החמרות נשימתיות ב 12 מחקרים ונקודת סיום משנית ב 17 נוספים. סך הכל נמצא כי טיוטרופיום קשור בהארכת משך הזמן עד להחמרה הראשונה ופחות החמרות סך הכל (ובכללן החמרות קשות ואשפוזים בשל כך) בהשוואה לפלצבו ומרחיבי סימפונות B2 ארוכי טווח. טיוטרופיום הדגים בנוסף יעילות דומה לגליקופירוניום ושילוב קבוע של אנטגוניסטים מוסקריניים ארוכי טווח ומרחיבי סימפונות B2 ארוכי טווח (גליקופירוניום ואינדקטרול), למרות שלא כל המחקרים היו בעלי מספיק עוצמה בכדי להדגים הבדלים בתוצאות של ההחמרות. תוצאות ההחמרות היו ברות השוואה בין שתי הפורמולציות של טיוטרופיום
(HandiHaler(®) 18 μg/Respimat(®) 5 μg).
טיוטרופיום נמצא יעיל בהפחתת הסיכון להתפרצויות מחלה, בהשוואה לפלצבו או לטיפולי אחזקה אחרים.
מקור:
Respir Med. 2016 May;114:1-8. doi: 10.1016/j.rmed.2016.02.012. Epub 2016 Mar 2.
Effect of tiotropium on COPD exacerbations: A systematic review.
Halpin DM1, Vogelmeier C2, Pieper MP3, Metzdorf N4, Richard F4, Anzueto A5.