בשנה החולפת הוגשו ל-FDA מעל 50 תלונות על נזקים משימוש בסיגריות אלקטרוניות - יותר מכמות התלונות שהוגשה בחמש השנים שקדמו לכך; כך נמסר בדיווח של סוכנות הידיעות "רויטרס".
עוד בעניין דומה
העלייה בכמות הנזקים היא משמעותית, מסר לסוכנות גורם ב-FDA, שהוסיף כי הארגון צפו לפקח על תעשיית הסיגריות האלקטרוניות ואמצעים דומים אחרים לעישון, לראשונה. בכך תעוצב מחדש תעשייה הגורפת כ-2 מיליארד דולר בשנה. ה-FDA מימן בעבר מחקרים לבחינת הבטיחות של השימוש במוצר. בישראל הודיע משרד הבריאות כי יאסור את שיווקה של הסיגריה האלקטרונית.
סיגריות אלקטרוניות מכילות מחסנית מלאה בנוזל ניקוטיני, שכאשר הוא מחומם מייצר אדים נשאפים. מעט ידוע על ההשפעות ארוכות הטווח של המוצר, שפותח לפני כעשור. יש הטוענים ששימוש בסיגריות אלו מסייע בהפסקת העישון, אולם אין עדיין מידע מוצק בתחום. גורמים התומכים בשימוש בהן טוענים, כי סיגריות אלו מאפשרות שאיפה של ניקוטין ללא המרכיבים המזיקים האחרים שמצויים בסיגריות הקונבנציונליות. לעומתם, מומחים בתחום בריאות הציבור מזהירים ששימוש בסיגריות האלקטרוניות דווקא יעודד עישון של סיגריות קונבנציונליות בקרב לא מעשנים, בעיקר צעירים.
התלונות שהתקבלו ב-FDA כללו, בין היתר, הפרעות בנשימה, כאבי ראש, שיעול, סחרחורת, צריבה בגרון, דימום מהאף, כאבים בחזה ותגובות אלרגיות. תלונות התקבלו משימוש אישי ומשאיפה פסיבית של אדי הסיגריות.
היות שמרבית הסיגריות מיוצרות בסין, תחת מגוון שמות מסחריים שונים, ומשווקות במגוון אמצעים, איכותן אינה זהה ודרוש פיקוח הדוק יותר בתחום.
ערכה: ד"ר שירי אלפרט